Vandaag is het dan echt de laatste dag van deze fantastische reis, die veel te snel is omgegaan.
Vanmorgen om half 10, na een enorm ontbijt, het gezellige B&B in Hope achter ons gelaten en via het binnenland langzaam richting Vancouver gereden. Rond het middaguur nog even bij een mooi meer gestopt en het restje van het ontbijt (muffins) opgegeten. Om 1 uur daadwerkelijk het laatste stuk naar Vancouver in TomTom gezet en in 2 uur tijd naar het vliegveld gereden. Netjes op tijd aangekomen bij de retal car service op het vliegveld en het inleveren van de huurauto was in 10 minuten geregeld. Ook het inchecken ging zonder problemen en we hebben dus een stoel, puf, puf.
Bij de beveiliging ging het echter wat moeilijker. Eerst alles op de band, horloge af, portemonnee en telefoon in de bak, rugzak af. Computer uit rugzak. Computer uit beschermhoes. Deo, handcrème en vloeibare zeep uit de rugzak en in een apart zakje. Door de controle sluis. Piep, piep. Door de bewaking tegengehouden en met de hand gecontroleerd. Piep, piep. Terug door de sluis en riem inleveren, dat zal hem wel zijn. Riem af weer door de sluis. Piep, piep. Nogmaals met de hand gecontroleerd, weer piep, piep. Vrouwelijke beambte erbij gehaald om mij te fouilleren. De broek die ik aan heb, heeft allemaal knopen en ritsen van staal en aangezien het een afritsbroek is zitten er nog al wat knopen en ritsen aan, dus dat apparaat bleef afgaan. Uiteindelijk hebben ze mij toch maar door laten gaan. Inmiddels was het al weer bijna half 5 en zijn we wat gaan eten. Mocht het vliegtuig eten tegenvallen dan hebben we in ieder geval genoeg binnen gekregen. We sluiten af met een echt Amerikaanse/Canadese maaltijd die bestaat uit een burger met friet en een cola, Om kwart voor 6 moeten we bij de gate staan en om kwart voor 7, precies op schema begint het vliegtuig te bewegen en zijn we op weg naar Nederland.
Ik wil deze blog afsluiten met wat hoogtepunten van de afgelopen 3 weken.
3 weken die o zo snel zijn omgevlogen en die ik zo nog een keertje over wil doen.
Dag 1: Vliegtuig overboekt, een half uur voor vertrek kunnen we toch mee.
Dag 2: Vancouver, JetLag, Stanley Park, Beluga dolfijnen, Olympisch stadion
Dag 3: Starbucks koffie, de ferry van Vancouver naar Victoria, B&B in Victoria, eerste zalm gegeten
Dag 4: Ontbijt in ons B&B, Butchart Garden, zeehond
Dag 5: Klungelen bij het tankstation, leuke rit naar Campbell River
Dag 6: Watervliegtuig, Knight Inlet Lodge, Beren, Natuur, ZeeArend, Zalmen
Dag 7: Watervliegtuig, Beren, eten met de mannen
Dag 8: Stratchcona Provincial Park, grote bomen
Dag 9: Killer wails, het geluid van de wails, bultrug walvis, bruid suite
Dag 10: Inside pasage, dolfijnen, het mooie landschap, gezellige dag met de mannen
Dag 11: Prachtige omgeving, eerste sneeuw op de berg, al 10 dagen regen. goederentrein
Dag 12: Omgeving wordt steeds mooier, laatste dag met regen. Eerste eland en vosje gespot, schone parkeerplaatsen en schone openbare toiletten. 360 km zonder 1 keer te hoeven afslaan,
Dag 13: The ancient forest met bomen die een doorsnee hebben van 5 meter. Eekhoorntes, Hert op de snelweg, stekelvarken op de snelweg, ijswater wat uit de bergen stroomt, Mount Robson, Moose Lake
Dag 14: Lake Edith en Lake Annette, Maligne Lake, Medicine Lake, met de gondelbaan naar de top van Whistlers berg, Mantled Ground Squirrel
Dag 15: Icefield Parkway, Rocky Mountains, 2 uur file op de snelweg vanwege lawine gevaar, Athabasca Glacier, Lake Loise
Dag 16: Heerlijk ontbijt in ons B&B, Lake Loise bij mooier licht, Moraine lake, marble canyon, Johnston Canyon
Dag 17: Moose gespot, mooie route over een kiezelstenen pad, white tail deers,
Dag 18: twee white tailed deers, Oostenrijkse B&B,
Dag 19: Yoho National Park, waterval, Emerald Lake, Natural Bridge, de gondel in Golden
Dag 20: Veel roofvogels gezien,
Dag 21: mooi prairie landschap, hells gate, thomson rivier, zalmen trek
Dag 22: Soepele vlucht terug naar Nederland
Als ik dat nu allemaal zo op een rijtje zie dan hebben we wel ontzettend veel gezien en gedaan de afgelopen 3 weken. Maar het was fantastisch. Een ervaring voor het leven.
Groetjes,
Petra en Annette en wellicht tot een volgende Blog!!